Юрій Я народився у Києві. Чудово пам’ятаю часи, коли, наприклад, у Парку Партизанської Слави було достатньо місця для відпочинку, коли там майже не було сміття.
Сьогодні, йдучи вулицями Києва (звичайно не центральними), я помічаю, наскільки захаращений цей простір! На цьому фоні різноманітні прикраси міста втрачають своє значення. Ходити вулицями просто неприємно…
Так, є працівники комунального господарства, є влада. Та вони досі не змогли вдіяти нічого суттєвого.
У Києві щороку у різних районах проводяться екологічні акції. Та на очищені території приходять люди і смітять знов…
Не можу я більше спокійно на це дивитись! Хочу об’єднати зусилля свідомих громадян, бізнесменів та організацій щоб змінити ставлення мешканців міста до сміття: кожний є вкладом у чистоту і красу міста. І коли велика кількість людей докладуть зусиль, щоб зробити місто більш чистим, вони вже матимуть моральне право захищати результати своєї праці. Сподіваюсь, міська влада і захисники громадського порядку так само долучаться до захисту краси нашого славетного Києва!
Катерина
Я киянка у четвертому поколінні. Були часи, коли я була горда з того, що народилась і живу саме у цьому місті. Але зараз мені соромно за гори сміття, занедбані парки та подвір’я, ями на дорогах. Київ хворіє, а кияни і гості міста лишень розводять руками, не знаючи, як його вилікувати. Але насправді ліки існують: кожен житель може подбати про хворого своїм ніжним ставленням, любов’ю, відповідальністю, свідомою діяльністю. Кожен із нас у змозі простягнути руку на зустріч улюбленому місту, долучитись до відродження його величі.
Цей сайт представляє людей, які взялися організувати киян та гостей міста для спрямування зусиль кожного на повернення Києву чистоти й краси.
Артем
Я мешкаю у Києві вже багато років. З цим містом пов’язані найтепліші спогади мого життя. Саме тут я зрозумів, що термін “місто-парк” не вигадка якогось божевільного радянського пропагандиста. Саме у Києві я почав відчувати землю, на якій я живу, кохати свою мову, культуру. Мене ще студентом Київської політехніки захоплювало дослідження старих пам’яток міста, його “добрих” та “недобрих” місць, гір та чарівних лісів. Не дивлячись на активну забудову міста (хоч і не дивитись на це без сліз неможливо), воно залишається одним з найзеленіших мегаполісів Європи та світу. Проте, наше суспільство ще не вміє цінувати скарб, яким воно наділене, і багато хто не усвідомлює, що потрібно, або чого не потрібно робити для того, щоб залишити своїм нащадкам більше, ніж відібрати.
Я прийшов в проект з ціллю внести свій вклад в прибирання сміття з душ наших людей. Я впевнений, що кожен із нас може долучитися до великою справи зцілення нації, привернути її увагу до природи, того скарбу, без якого існування людини неможливе. Почнемо ми цю справу у славетному Києві, візитній картці нашої країни, а з часом зробимо чистішою і свідомішою всю рідну і кохану Україну!