22, Неділя - 11:32:55
Одним з напрямків діяльності служби зайнятості України є організація профорієнтаційної роботи з молоддю щодо орієнтації на вибір професій, актуальних на ринку праці. В Добропільському міському центрі зайнятості приділяється багато уваги цьому напрямку, особливо профорієнтації учнівської молоді. Одна з нових форм роботи в цьому напрямку – проведення майстер-класу за професією, бо шляхом майстер-класів учні зможуть у свій перший робітничий урок доторкнутись до професії, спробувати своїми руками створити маленьке диво. Тож 20.12.2017р. учнів 9 класу ЗОШ І-ІІІ ступенів – інтернат гостинно запросили до кафе «Тролейбус» на майстер-клас за професією «Кухар». Тривалий час професії кухаря не існувало. Лише у Х столітті у Київській Русі приготування їжі як один із видів майстерності відокремилося та перетворилося на професію. Кухар кафе Інна докладно розповіла про свою професію, умови роботи та підкреслила, що сучасний кухар – це одночасно художник, дієтолог, психолог і навіть чарівник. Він повинен володіти тонким смаковим відчуттям та добре розвиненим почуттям міри, бути швидким, спритним, зібраним, відчувати форму, лінію, колір. Головними особистими рисами кухаря повинні бути добросовісність, охайність, винахідливість, ввічливість, відповідальність. А далі Інна запропонувала школярам власноруч приготувати піцу. Кожен з підлітків мав змогу зробити свій внесок в виготовлення продукту. Поки піца випікалась, увагою школярів заволоділа бариста Олена, яка розповіла про особливості приготування кави та продемонструвала процес заварювання еспресо та кави латте. Наприкінці заходу офіціант Юлія запросила продегустувати піцу і всі погодились, що піца смачнюча, бо власноруч приготовлена! Тож ми висловлюємо велику подяку колективу кафе «Тролейбус» на чолі з Володимиром Оросом за теплий прийом та можливість для школярів створити власне маленьке диво. Джерело: сайт міста Добропілля Мітки:
|